WiFi-Tips

Uit Stipte Klantenservice

Ga naar: navigatie, zoeken

U bent inmiddels gewend aan internet door het hele huis, niet alleen met een computer maar ook met uw smartphone, tablet en zelfs met de TV. Stipte levert daarvoor een veel geprezen modem, namelijk de Fritz!Box. Hiermee heeft u altijd een krachtig WiFi signaal. Toch kan het zijn dat u niet overal dekking heeft, terwijl u dat wel graag wil. Daarom heeft Stipte en aantal tips voor u om het Wifi-gebruik in en rond uw huis zo optimaal mogelijk te maken.

Tip 1: Gebruik het minst drukke WiFi kanaal
Doordat bijna iedereen gebruik maakt van draadloos internet, kan het zijn dat u problemen ondervindt met het draadloze signaal omdat er teveel gebruikers actief zijn op een WiFi-kanaal. U kunt in uw Fritz!Box eenvoudig zien welk kanaal het minst druk is, en de Fritz!Box zo instellen dat u gebruik kunt maken van dit signaal. Hierdoor zal uw draadloze verbinding sterk kunnen verbeteren. Kijk daarom op: Uw draadloze signaal optimaal gebruiken

Tip 2: Zorg voor de laatste firmware
Stipte geeft regelmatig nieuwe firmware voor uw modem uit. Met deze updates zorgen wij er voor dat uw modem voldoet aan de wensen van u als gebruiker. Als er nieuwe firmware beschikbaar is, dan ziet u dit in het modem.
Log hiervoor in op uw modem door te gaan naar http://fritz.box en klik op Wizards. Klik vervolgens op Update en volg de instructies.
Wilt u zien hoe u uw firmware update? Kijk dan naar deze instructievideo

Tip 3: Gebruik een Wifi Repeater
Met een repeater vergroot u met één druk op de knop het bereik van uw draadloze netwerk. De repeater stopt u eenvoudigweg in het stopcontact. De repeater leent zich niet alleen voor internet en emailen, maar ook voor multimedia-toepassingen. U kunt ook via Stipte een repeater aanschaffen die speciaal gemaakt is voor het modem wat u gebruikt.

Tip 4: Zorg voor een vrij hangend modem
Zorg dat uw modem vrij hangt op ongeveer 1,5 meter hoogte van de vloer en niet in een hoek geplaatst. Zorg er ook voor dat er geen kabels op of over het modem hangen, dit heeft invloed op het WiFi signaal.
Het modem dient wel zo dicht mogelijk bij het originele aansluitpunt te hangen om een zo stabiel mogelijke verbinding te houden.

Tip 5: Houdt uw modem beveiligd
Stipte heeft standaard uw modem beveiligd met een wachtwoord waarmee u verbinding maakt via het WiFi-signaal. Zorg dat uw WiFi-signaal altijd beveiligd is, zodat er geen ongeoorloofd gebruik kan worden gemaakt van uw WiFi. Het wachtwoord vindt u onder op het modem.