Phishing: verstuur nooit wachtwoorden via e-mail

Uit Stipte Klantenservice

Ga naar: navigatie, zoeken

WAARSCHUWING

Er circuleren e-mails waarin wordt gevraagd om uw e-mailadres en wachtwoord. In dit bericht wordt om (een aantal van) de volgende gegevens gevraagd, soms anders omschreven:

  • e-mail gebruikersbenaming;
  • e-mail wachtwoord;
  • datum van geboorte;
  • stad

Maar het komt ook voor dat u naar een website, bijvoorbeeld van een bank, wordt geleid die er precies zo uitziet als de originele site. OF ER WORDT ER GEVRAAGD OM OP EEN LINK TE DRUKKEN?: DOE DIT NOOIT!

Doorgaans wordt er een smoes gebruikt (bijvoorbeeld vervanging van servers). Verder worden er waarschuwingen gegeven met betrekking tot de gevolgen wanneer u niet op deze e-mail reageert. Tot slot wordt er een waarschuwingscode of andere code gegeven. Deze e-mails zijn vaak geschreven in slecht Nederlands.

DEZE E-MAIL KOMT NIET VAN STIPTE. Stipte zal u ook nooit om deze gegevens per email vragen: Stipte heeft deze gegevens immers al.

We verzoeken u dan ook dringend de e-mail NIET TE BEANTWOORDEN.

Voorts raden wij u aan deze e-mail(s) direct te verwijderen uit uw inbox maar ook uit uw map “Verwijderde items” of "Prullenbak".
Mocht u twijfelen, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Er circuleert daarnaast ook een Engelstalige e-mail. Ook deze e-mail is niet afkomstig van Stipte. Reageert u dus niet op de e-mail en verwijder deze uit uw inbox en de map "Verwijderde items".