Met Stipte op vakantie

Uit Stipte Klantenservice

Ga naar: navigatie, zoeken

Stipte biedt u, wanneer u lekker weg bent in eigen land of in het buitenland, een aantal praktische oplossingen. Hieronder een overzicht van deze oplossingen en een aantal tips om te genieten van een onbezorgde vakantie.


UW MOBIELE TELEFOON OP VAKANTIE

Op vakantie bent u in principe bereikbaar op uw mobiel. Om zorgeloos en veilig gebruik te kunnen maken van uw mobiele telefoon, dient u met een aantal zaken rekening te houden.

Roaming

Om in het buitenland gebruik te kunnen maken van uw mobiel, is het belangrijk dat Stipte de dienst Roaming heeft ingeschakeld en dat u dienst ook gedurende uw verblijf in het buitenland de dienst via uw toestel activeert. Roaming houdt in dat u in het buitenland gebruik kan maken van buitenlandse netwerken. Wanneer u een SIM-kaart heeft, staat deze dienst standaard uitgeschakeld. Dit doet Stipte om te voorkomen dat wanneer u zich in de buurt van de Nederlandse grens bevindt, uw toestel automatisch overschakelt naar een Duits of Belgisch netwerk. Om roaming te activeren, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Kijk hier voor de openingstijden van de klantenservice en onze contactgegevens.

In de meeste vakantielanden kunt u gebruik maken van Mobiel. Wilt u er toch zeker van zijn dat Mobiel een roaming-partner heeft in het land waar u naar toe gaat, kijk dan hier voor een overzicht. U moet er wel rekening mee te houden dat niet alle landen een goed en aansluitend netwerk hebben, zoals u dit in Nederland gewend bent. Deze site werkt als volgt: u kiest het land van bestemming, daarna kiest u een aanbieder en klikt op “roaming partner”. Vervolgens zoekt u in de lijst Netherlands op. Wanneer u hier T-Mobile terugziet, zou er dekking moeten zijn met uw mobiel.

Wanneer u terug komt van vakantie en u woont in de buurt van de grens, stel uw mobiel dan zo in, dat uw toestel niet automatisch een (buitenlands) netwerk kiest. Kijk hiervoor in de gebruiksaanwijzing van uw toestel.

Het kiezen van een netwerk kan u handmatig doen maar u kunt het ook automatisch laten doen door uw toestel. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw toestel voor het kiezen van netwerken.


WIFI en mobiel internet

Wil u internet gebruiken op uw vakantieadres? Op veel (buitenlandse) vakantieadressen, kunt u gebruik maken van internet via WIFI. Soms worden hier kosten voor berekend en is de snelheid beperkt. Vaak is het wel goedkoper dan internet via roaming. Internet via roaming buiten de EU kan meer dan een tientje per Mb kosten (een paar mailtjes binnen halen kan al een Mb zijn). Lees bijvoorbeeld ook eens reviews op Zoover: hier vindt u vaak berichten van reizigers voor u, over o.a. de WIFI in hotels, de kosten en de kwaliteit ervan. In sommige vakantielanden kan het interessant om een pre paid (data) kaartje te kopen. Bereid u dus goed voor, voordat u op vakantie gaat en kijk wat de mogelijkheden en mogelijke kosten zijn voor uw vakantiebestemming.


Landcode +31

Om gebruik te kunnen maken van nummers uit het telefoonboek van uw telefoon, dient u de nummers op te slaan met landcode +31 in het telefoonboek van uw mobiele toestel. Voorbeeld: het telefoonnummer 0881234567 slaat u als volgt op in uw mobiel: +31881234567. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw toestel voor het toevoegen of wijzigen van nummers in uw toestel. Ook wanneer u handmatig een Nederlands nummer kiest, dient het nummer te beginnen met +31.

Kosten

Wanneer u uw mobiel in het buitenland wilt gebruiken, zijn hier andere tarieven aan verbonden dan wanneer u uw mobiel in Nederland gebruikt. Zo betaalt u ook voor het ontvangen van gesprekken. Kijk voor een recent overzicht van alle tarieven voor het gebruik van uw Stipte mobiel hier.


UW E-MAIL BIJHOUDEN OP VAKANTIE

Ook op vakantie, kan u toegang blijven behouden tot uw e-mail. Het enige dat u nodig heeft, is een computer of laptop met toegang tot internet.

Om overal ter wereld email te kunnen lezen, versturen en beantwoorden, biedt Stipte u Webmail aan. Alle Stipte-klanten met One , Family of Internet krijgen deze service kosteloos aangeboden.

Hoe werkt het?

U logt in met uw gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw e-mailbox. Het wachtwoord heeft u in het verleden per post toegestuurd gekregen. Vervolgens opent uw e-mailbox en kunt u aan de slag. Heeft u het wachtwoord niet meer? Neem dan contact op met onze klantenservice. De inlogpagina voor webmail vindt u hier.

Veiligheid

Stipte wil graag benadrukken dat wanneer u op een openbare computer (bijvoorbeeld in een internetcafé of hotel) uw e-mailbox opent, u er aan moet denken de e-mailbox na gebruik goed af te sluiten om misbruik van uw mailaccount te voorkomen. Dit doet u als volgt:

 • Druk rechtsboven in het scherm op de rode knop "Uitloggen"
 • Sluit vervolgens de internetbrowser (bijvoorbeeld Mozilla Firefox of Internet Explorer) volledig af door rechtsboven op het rode kruisje te drukken.

Verder moet u er rekening mee houden dat draadloze netwerken niet altijd goed zijn beveiligd. Zorg dus voor een goed beveiligingsprogramma wanneer u uw eigen laptop meeneemt op vakantie. Kijk hier voor meer informatie over veilig gebruik van internet.


VOOR DAT U OP VAKANTIE GAAT: VEILIGHEIDSTIPS

Als u op vakantie gaat, is het verstandig een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Meldt op uw antwoordapparaat of op de voicemail van uw mobiele telefoon nooit dat u op vakantie bent. Zorg er ook voor dat u in uw automatische antwoord van uw email (de zgn. auto reply) en op sites als Facebook en Twitter, geen melding maakt van uw vakantie. Dit om te voorkomen dat inbrekers weten dat u niet thuis bent.
 • Kijk voor vertrek op onze site. Hier vindt u onder andere het telefoonnummer dat u direct dient te bellen wanneer u uw mobiele toestel of SIM-kaart bent verloren of wanneer deze is gestolen. Noteer deze gegevens en bewaar deze bij uw reispapieren. Ook op uw persoonlijke Mijn Stipte-pagina, kunt u uw SIM-kaart blokkeren. U dient dan natuurlijk wel uw inloggegevens te weten. Wanneer u deze niet heeft, kunt u deze opvragen bij onze klantenservice. Kijk hier voor de openingstijden van de klantenservice en onze contactgegevens.
 • Zorg ervoor dat u altijd weet waar uw mobiel is: laat deze dus niet achter in uw vakantieverblijf maar neem het toestel mee of berg het op in een kluisje. Tegenwoordig bieden de meeste hotels, appartementen, campings en vakantieparken, al dan niet tegen betaling, kluisjes aan. Het gebruik van een kluisje is natuurlijk altijd voor uw eigen verantwoordelijkheid.
 • Bewaar de pincode van uw mobiele telefoon altijd gescheiden van uw toestel. Nog beter is de pincode uit uw hoofd te leren.


CHECKLIST: OP VAKANTIE MET STIPTE

 • Inloggegevens Webmail en het site-adres https://webmail.stipte.nl/ bij de reispapieren voegen.
 • Het telefoonnummer van Stipte voor het melden van verlies of diefstal van uw mobiele toestel of SIM-kaart en / of de gegevens voor Mijn Stipte bij de reispapieren voegen.
 • Checken of uw toestel geschikt is voor roaming.
 • Controleren of roaming staat ingeschakeld.
 • Gebruiksaanwijzing van het mobiele toestel bij de reispapieren voegen.
 • Controleren of de Nederlandse nummers in het telefoonboek van het mobiele toestel beginnen met +31.