Kosten internet en e-mail via uw mobiel in het buitenland

Uit Stipte Klantenservice

Ga naar: navigatie, zoeken

Zonder dat u het door heeft, kunnen de kosten ongemerkt behoorlijk oplopen wanneer u gebruik maakt van e-mail en internet op uw mobiel in het buitenland. Stipte kan dit echter goed voor u in de gaten houden.


Om dus te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan nadat u terugkeert vanuit het buitenland, hanteert Stipte de onderstaande procedure wanneer uw kosten sneller oplopen dan wij van u gewend zijn.


Wanneer u gebruik maakt van internet of e-mail via uw mobiel hanteert Stipte een plafond van maximaal € 59,95 inclusief btw.


U ontvangt, afhankelijk van de hoogte van uw verbruik, na aanvang van gebruik van de diensten in het buitenland, de volgende gratis Sms-berichten:

  • 1. bij aanvang van gebruik van de dienst, ontvangt u een Sms-bericht dat u begonnen met het gebruik van deze diensten en de kosten per Mb die u op dat moment verbruikt;
  • 2. wanneer u het plafond van € 59,95 nadert, ontvangt u ook hier een Sms-bericht over;
  • 3. wanneer u het bedrag van € 59,95 overschrijdt, krijgt u wederom een bericht van deze overschrijding en worden de diensten geblokkeerd.


Wat te doen wanneer u het bedrag van € 59,95 heeft overschreden maar wel gebruik wil blijven maken van de diensten?

U kunt het telefoonnummer (+31320294421) dat in de tweede en derde Sms staat vermeld op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur bellen. U krijgt dan een medewerker van onze klantenservice aan de telefoon. In overleg met deze medewerker zal de blokkade worden verwijderd of, wanneer deze nog niet is toegepast, er niet worden opgezet. Wanneer u voor vertrek naar het buitenland voorziet dat de kosten gaan oplopen tot boven € 59,95 inclusief btw, kunt u ook voor vertrek contact met ons opnemen om een blokkade te voorkomen.


Let op:

  • wanneer u aangeeft boven het genoemde plafond gebruik te willen blijven maken van internet en e-mail via uw mobiele telefoon, bent u verder zelf verantwoordelijk voor de kosten en zal Stipte uw gebruik niet langer monitoren;
  • wanneer u reist tussen landen binnen en buiten de EU, variëren de tarieven. De tarieven zoals gemeld in de Sms-berichten zijn gebaseerd op de plek waarvan Stipte het laatste verbruik ziet;
  • Stipte is afhankelijk van de buitenlandse provider waar u gebruik van maakt voor het monitoren van de kosten. Stipte krijgt het verbruik soms met enige vertraging door. Dit kan dus inhouden dat het verbruik hoger kan zijn dan in de Sms-berichten wordt aangegeven. Stipte kan dit helaas niet verhelpen.
  • het plafond wordt gehanteerd per maandelijkse factuurperiode. Aan het begin van een nieuwe factuurperiode begint u dus weer op € 0,00 en worden de diensten automatisch weer aangesloten.


Een compleet overzicht van de tarieven voor Mobiel vindt u hier